TÖKMAGOLAJ,   DIÓOLAJ , MÁKOLAJ,LENMAGOLAJ,KENDERMAGOLAJ,
SZŐLŐMAGOLAJ,MANDULAOLAJ,
MÁRIATÖVIS MAGOLAJ, SÁRGABARACKMAG OLAJ, CSIPKEBOGYÓMAG OLAJ ELADÁS
EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ  SZŰZ MAGOLAJOK
MENÜ

Máriatövis magolaj

(1400Ft./1 deciliter)

Látogassa meg honlapunkathttp://balogholaj.hu/ 

MÁRIATÖVIS MAGOLAJ A MÁJ VÉDELMEZŐJE

A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különböző májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony „mentőövet". A máriatövis mag hatóanyaga a szilimarin, ami egy gyűjtőnév, több hasonló szerkezetű anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye.

 

Alkalmazási területek:

-heveny májgyulladás (hepititis acuta)

idült májgyulladás (hepatitis chronica agressiva, persistens)

-máj kötőszövet gyarapodáskor, majd májzsugorodással járó betegségekben (cirrhosis hepatitis atrophica)

-túlzott vagy rendszeres szeszesital fogyasztás

-vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén

zsírmáj kezelésére

-Kísérleti körülmények között a májkárosító anyagok hatását kivédi, a májsejtek szerkezete a mérgező anyagok hatása ellenére jobban megőrződik, a károsított sejthártya nagyjából visszanyeri sajátságait.

-stimulálja az epe és epesavak (zsír és koleszterinbontók) termelését a májban

-fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav-, illetve fehérjeszintézist

-szabadgyökfogó antioxidáns

A nép gyógyászat szerint a májbetegségeknél „ahol már semmi sem segít" biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére.

A máriatövis olaját kíméletes eljárással hidegen sajtolva vonjuk ki mindenféle adalékanyag nélkül!!. A készítmény tartósítószert, színezéket illetve ízfokozót nem tartalmaz.

Az olaj nálunk 100%- os töménységű, egyes gyártók olíva olajjal keverve árúsítják!!

Adagolás:
80 kg testsúlyig NAPI 1,5 ml ( 1 mokkáskanálnyit)
80 kg felett NAPI 3 ml ( 1 teáskanálnyit)
reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszerűen
1 kúra 50 ml 80 kg testsúlyig, felette 100 ml, majd egy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

A fent leírtak alkalmazása esetén káros mellékhatás nincs. Ellenjavallat nem ismert.

Figyelem: A készítmény szedésekor napi kétszeri székletürítés is előfordulhat, ez „jelzi", hogy szervezete megkezdte a méregtelenítést.

Egyéb speciális alkalmazási területek:

a különböző böjtkúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítéséretartós illetve rendszeres gyógyszerfogyasztás esetén a gyógyszermaradványok testből történő kiürülésének segítéséreáltalános májtisztításra

Állatkísérletek során megbizonyosodtak arról, hogy amennyiben a máriatövis hatóanyagát (a silybiumot) egy gyilkos galócával történő gombamérgezés előtt juttatják a kísérleti állat szervezetébe, a májkárosodás 100%-ban megelőzhető. Szinte teljes mértékben hatásos még akkor is, ha mintegy tíz perccel a mérgezés után alkalmazzunk. Sőt, még akkor is képes megóvni az áldozat életét s nagy mértékben csökkenteni a májkárosodást, ha a mérgezés után 24 órával később kerül az ellenanyag a szervezetbe.

Többszörös védelem
A máriatövis háromféleképpen védi a májat. Egyrészt stabilizálja és erősíti a májsejtmembránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe. Másrészt hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabad gyököket. (A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban akár még a sejteken belül is.) Antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak. Harmadrészt pedig elősegítve a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek lecserélését.

A máriatövis felhasználási módjai

A máriatövis magolaj legfőbb hatása, hogy védi a májat, így a különböző májgyulladások esetében is kiválóan alkalmazható. E legismertebb májvédő növényről már dioszkoridész és Plinius is említést tesz műveiben, de a középkori füveskönyvekben és Melius Juhász Péter Herbáriumában (1578) is megjelenik. Régebben leveleiből nyerték ki a hatóanyagot, ma már inkább az érett terméseket használják. A máriatövismagról pozitív E-monográfia készült, szerepel a Német Gyógyszerkönyvben is. Legfontosabb hatóanyagai a flavonoglikánok (általános májvédőnek tekinthető a három alkotórészből álló szilmarinkomplex), de keserűanyagot és zsíros olajat (linolsavat és olajsavat) is tartalmaz. Hatóanyagkomplexe serkenti a sejtmag DNS polimerázának működését, ezáltal a májsejtek szintézisét és regenerációját, stabilizálja a májsejtek membránját, valamint szabadgyökfogó hatása is van.

Mellékhatások nem ismeretesek, így fogyasztása teljes mértékig  biztonságos.

 

 

 

 

Asztali nézet