TÖKMAGOLAJ,   DIÓOLAJ , MÁKOLAJ,LENMAGOLAJ,KENDERMAGOLAJ,
SZŐLŐMAGOLAJ,MANDULAOLAJ,
MÁRIATÖVIS MAGOLAJ, SÁRGABARACKMAG OLAJ, CSIPKEBOGYÓMAG OLAJ ELADÁS
EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ  SZŰZ MAGOLAJOK
MENÜ

KENDERMAGOLAJOS RECEPTEK

 

Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele vagy egyszerűen kortyolgathatja.

Látogassa meg honlapunkat:  http://balogholaj.hu/

 Spagetti kenderolajos paradicsomszósszal.

Főzzünk meg egy csomag spagettit egy csipet sóval és egy evőkanál olajjal. Közben pároljunk üvegesre egy kockára vágott hagymát egy kipréselt fokhagymagerezddel, 2 evőkanál olajban. Adjunk hozzá egy doboz passzírozott paradicsomot és óvatosan hevítsük. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítsük. A kész spagettit szűrjük le, majd borítsuk az edénybe, öntsük le egy adag kenderolajjal és keverjük el.

Gyermekláncfű-burgonyasaláta kendermagolajjal

Hozzávalók:

  • 3 db nagy burgonya,
  • 5 dkg zsenge gyermekláncfűlevél,
  • fél póréhagyma,
  • só, bors,
  • 5 ek. kenderolaj és 4 ek. balzsamos ecet.

Főzzük meg a burgonyát, hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre! Mossuk meg a gyermekláncfűleveleket! (Jó tanács: ha meleg vízben mossuk, akkor kiáznak azok az anyagok, amelyek a jellegzetes kesernyés ízt adják). A leveleket és a póréhagymát vágjuk le hosszúkás csíkokra, és adjuk hozzá a még meleg burgonyához! Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, majd öntsük rá a kenderolajat és a balzsamos ecetet.

 
Káposztasaláta baconnal és kendermagolajjal

Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej fehérkáposzta

50 g bacon- kockára vágott

só, cukor

kömény

4 evőkanál  kendermagolaj

2 evőkanál gyümölcsecet vagy alma balzsamecet

 Alma gyümölcsecet helyett használhatunk Alma balzsamecetet is, ebben az esetben nem szükséges a cukrot hozzáadni.

 Elkészítés:

A káposztát felvágjuk, a torzsáját kivágjuk, finomra gyaluljuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval, cukorral, köménnyel és fél óráig állni hagyjuk.

A kendermagolajat és az alma balzsamecetet zárható üvegbe öntjük és jól összerázzuk, majd a káposztára öntjük és újból összekeverjük.

Tálalás előtt a kockázott bacont megpirítjuk, és a salátára szórjuk.

 

Kendermagolaj – dresszing (alap salátaöntet)

Hozzávalók: 2 személyre

4 evőkanál  Kendermagolaj

2 evőkanál balzsamecet

só, frissen őrölt bors

 Elkészítés:

Egy kis csavaros vagy befőttes üvegbe öntsük a hozzávalókat és kb. 10-15 másodpercig rázzuk össze.

A megmosott majd megszárított salátára (ízlés szerint lehet madár-, rukkola, fejes,- saláta) öntjük, és alaposan összekeverjük, hogy minden levelet érintsen a dresszing.

 

 JÓ ÉTVÁGYAT !!!

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet