TÖKMAGOLAJ,   DIÓOLAJ , MÁKOLAJ,LENMAGOLAJ,KENDERMAGOLAJ,
SZŐLŐMAGOLAJ,MANDULAOLAJ,
MÁRIATÖVIS MAGOLAJ, SÁRGABARACKMAG OLAJ, CSIPKEBOGYÓMAG OLAJ ELADÁS
EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ  SZŰZ MAGOLAJOK
MENÜ

PRÉSELÉSEK  UTÁN  VISSZAMARADT MAGŐRLEMÉNYEK 


 Látogassa meg honlapunkat:  http://balogholaj.hu/

TÖKMAG

őrlemény

0,25 kg.

200Ft.

  készleten

0,5 kg.

400Ft.

  készleten

DIÓ

őrlemény

0,25 kg.

200Ft.

készleten

0,5 kg.

400Ft.

készleten

MÁK

őrlemény

0,25 kg.

200Ft.

 készleten

0,5 kg.

400Ft.

készleten

LENMAG

őrlemény

0,25 kg.

150Ft.

készleten

0,5 kg.

300Ft.

 készleten

SZŐLŐMAG

őrlemény

0,25 kg.

400Ft.

 készleten

0,5 kg.

800Ft.

  készleten

KENDERMAG őrlemény

0,25 kg.

150Ft.

nincs készleten

0,5 kg.

300Ft.

nincs készleten

  

 MOGYORÓ    őrlemény

0,25 kg.

400Ft.

készleten

0,5 kg.

800Ft.

készleten



MÁRIATÖVIS őrlemény

0,25 kg.

400Ft.

 készleten

0,5 kg.

800Ft.

 készleten

 

 

 

Mire jók az őrlemények általában?

Kenyerek és péksütemények sütése közben egyaránt felhasználhatók, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Joghurtokba , kefirbe, reggelizőpehelybe szórva vagy salátánkat fűszerezhetjük vele. Jótékony hatású, alacsony kalóriaértékű, és alacsony zsír- és szénhidráttartalmú, magas beltartalmi értékű és sokféleképpen felhasználható termékünk.

 

LENMAGŐRLEMÉNY

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A lenmag hideg sajtolás után visszamaradt pelletét megdaráljuk, így más lisztekhez hasonlóan felhasználható. Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült darában, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmag örleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája!

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 34,7g
  • Szénhidrát: 9g
  • Rost: 35g
  • Zsír: 8,3g, ebből telített: , omega-3: 4g, omega-6: 2g
  • Nátrium: 50mg
  • Energia: 249 kcal/ 1020kJ

 

KENDERMAGŐRLEMÉNY

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A natúr kendermag hideg sajtolás után visszamaradt pelletét megdaráljuk , így más lisztekhez hasonlóan felhasználható.
» omega-6-ban és zsírban szegény
» magas a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 32g
  • Szénhidrát: 6g
  • Rost: 26g
  • Zsír: 11,3g, ebből telített: 1g, omega-3: 2,1g, omega-6: 6g
  • Nátrium: 15mg
  • Energia: 302kcal/1238kJ

 

TÖKMAGŐRLEMÉNY

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A héjmentes tökmag  sajtolás után  visszamaradt pogácsáját megdaráljuk , így más lisztekhez hasonlóan felhasználható.

A normál tökmagőrleménytől a következőkben tér el:

» omega-6-ban és zsírban szegény
» közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

  •     Fehérje:  54g
  •     Szénhidrát: 15g
  •     Rost: 6g
  •     Zsír: 12g, ebből telített: 2,4g, omega-6: 5,5g
  •     Nátrium: 30mg
  •     Energia: 384kcal/1574kJ

 

SZŐLŐMAGŐRLEMÉNY

Az igen alacsony cukor és keményítőtartalommal (max. 3 m/m %) rendelkező, vörös szőlőmagból készült őrlemény kitűnő étrendkiegészítő. Közismert tény, hogy jelentős mennyiségben tartalmaz különböző antioxidánsokat és hasznos enzimeket.
A szőlőmagőrlemény alacsony Omega 6 és magas rosttartalma lehetővé teszi a rostháztartás javítását, valamint a szabadgyökök megkötésére szolgáló antioxidánsok bevitelét.
Fogyasztása:
Joghurtokba , kefirbe, reggelizőpehejbe szórva ,gyümölcslével vagy natúr lekvárral elkeverve, illetve alacsony rosttartalmú húsételek köretéhez keverve fogyasztható.

Javasolt napi bevitel: 20-50 g
 

Átlagos tápérték(100g termékben):

  • Fehérje: 11-13g
  • Zsír: 4-5g
  • omega-6: max. 3,5g
  • omega-3: 0,15g
  • Rost: 32-35g
  • Cukor és keményítő: max. 3g

  MÁKŐRLEMÉNY

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.

A kiváló minőségű, homoktól és szennyeződésektől mentes mákszemek hideg sajtolása után visszamaradt pelletét  megőröljük, az így kapott őrlemény más lisztekhez hasonlóan felhasználható.

Az átlagos darált máktól a következőkben tér el:

» omega-6 és zsírtartalma csupán a töredéke
» közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 31g
  • Szénhidrát: 16g
  • Rost: 10g
  • Zsír: 12 g, ebből telített: 1,3g, omega-6: 8.5g
  • Nátrium: 45mg
  • Energia: 313kcal/1282kJ

 

 

DIÓŐRLEMÉNY

A dióbélből hagyományos sajtolással készült olaj pogácsájának őrölt formája a dióőrlemény. Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben, visszahozza a teljes kiőrlésű hagyományos kenyér ízvilágát. Szintén lehet palacsinta tésztához, joghurtokba, müzlikhez fogyasztani.

 

 

 MÁRIATÖVIS MAG ŐRLEMÉNY

E termék elsősorban tea készítéséhez ajánlott.

tea - forrázat készítése

 A máriatövisből készült tea önmagában túl „zsíros” ízű, ezért ajánlatos édesköménymaggal keverni: 1-2 evőkanál máriatövis őrleményt és ½ evőkanál összetört édesköménytermést  ½ liter forró vízzel forrázzuk le, 10 percig lefedve hagyjuk állni, majd szűrjük le. Napi adagja: 3x1 csészényi, étkezés után

 Májregeneráló hatást ne várjunk a teától, az epetermelést azonban serkenti és javítja az emésztést.

  

 

--

Látogassa meg honlapunkat:  http://balogholaj.hu/

 

 

 

 

 

Asztali nézet