TÖKMAGOLAJ,   DIÓOLAJ , MÁKOLAJ,LENMAGOLAJ,KENDERMAGOLAJ,
SZŐLŐMAGOLAJ,MANDULAOLAJ,
MÁRIATÖVIS MAGOLAJ, SÁRGABARACKMAG OLAJ, CSIPKEBOGYÓMAG OLAJ ELADÁS
EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ  SZŰZ MAGOLAJOK
MENÜ

KENDERMAGOLAJ

(5300Ft./liter)

 

Látogassa meg honlapunkat:  http://balogholaj.hu/ 

Fedezze fel, hogyan tudja örökre megváltozatni életét a Kendermagolaj rendszeres fogyasztásával!

 

A kendermag és olaja már évezredek óta szerepel az emberi táplálkozásban, kiemelkedő táplálkozási értéke miatt. 
Esszenciális aminosav-, esszenciális zsírsav- és étkezési rosttartalma ideális táplálékforrásul szolgált. 
De csak az utóbbi évtizedekben történő kutatások bizonyították be, hogy a kendermag ösztönös fogyasztásának volt racionális alapja. A növény több mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz. 
A növényvilágban a legnagyobb mennyiségben csak a kender tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat - linolsavat és linolénsavat - amelyeket a szervezet nem képes önmaga előállítani és jelenlétük elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez.

A kendermagolaj önmagában ülepített, melyet csodás mélyzöld színe, a friss fű illata és íze jellemzi. THC mentes (nincs bódító hatása).A 100% természetes olaj, az egyik legősibb kultúrnövény magvából készül, gondos tisztítást és válogatást követően hagyományos kézimunkával, hidegen sajtolva.Hozzáadott adalékanyag nélkül készül, nem tartalmaz aromákat, ízfokozókat, tartósítószert, mesterséges színezéket.

 Tárolás : 

Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 15-18 hónapig tárolható.

A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.

felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből. A Kendermagolaj csökkentheti a véredényekben a meszesedést, csökkentheti a vér koleszterinszintjét (LDL). A gyomor belső falát védőréteggel vonja be. Antioxidáns hatású.

Mire jó a kendermagolaj?

Az alábbi hatásterületeken jók a tapasztalatok: 
- Különösen az idegalapi (neuropatikus) fájdalommal járó krónikus betegségek tüneteinek csillapítása (pl. sclerosis multiplex) 
- A menstruációs görcsök enyhítése 
- Ízületi gyulladással járó tünetek enyhítése 
- Epilepszia 
- Parkinson-kór 
- Glaukóma (zöldhályog) 
- Depresszó 
- Ízületi gyulladás 
- Psoriasis 
- Bőrgyulladások 
- Köhögéscsillapítás 
- Dystónia (izomtónus rendellenesség) 
- Sportolás utáni izomregenerálásban 
- Hatásos száraz bőr kezelésére 
- Csökkenti a koleszterinszintet. Csökkenti a vérnyomást és javítja a vérkeringést. 
- Javítja a szervek működését, az immunrendszert. 


Ajánlott napi adag: naponta 2 x 1 mokkáskanálnyi étkezés előtt, vagy közben. 6 éves kortól gyermekeknek is adható.
Kendermagolaj leírás: A kender magjából 100%-os kitűnő tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban egyedülálló mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, így azokat az élelmiszerekből vesszük fel.
A hidegen sajtolt kendermag olajában a következő zsírsav ásványok találhatóak:

  • Omega-3              19%
  • Omega -6             57%
  • Omega -9             12%
  • Palmitin                 6%
  • Stearin                  2%
  • Gamma-Linolin      1,7 %
  • egyéb                   2,3%

Jelenlegi ismereteink alapján nincs még egy olyan növény, amely egyszerre tartalmazná az Omega -3 -6 -9 és Gamma-Linolin zsírsavakat.

Szív és keringési problémák esetén javítja a szív működését, csökkenti a véredények meszesedését, gátolja az érfalak lerakódásait, javítja az agyi vérkeringést. Csökkenti a vér koleszterinszintjét (LDL), csökkenti a vérnyomást, erősíti a kapilláris vérereket.

Javítja a máj működését, növeli az anyagcsereszintet. A gyomor belső falát védőréteggel vonja be, ezáltal a gyomorfekély bizton megelőzhető. Csökkenti az éhségérzetet.

Antioxidáns hatású, így a rák kiegészítő kezelésében is hatékony lehet.

Külsőleg alkalmazva "megolajozza" az ízületeket.

KENDER (étkezési)

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták
Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak.  
Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak. Ma a kender a „tiltott város". A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt.
A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól

Az Omega-3, Omega-6 zsírsav javítja a szív egészségét.

A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Tanulmányok bizonyítják, hogy az Omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását.
Az Omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkenti az érfalak lerakódását, a vércukor szintet egyensúlyban tartja és segít helyreállítani az immunrendszert.

A GLA (gamma-linolén sav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA alkalmazásával sikert értek el már agydaganatos betegek kezelése során is. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom kezelésére alkalmazták. A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalória bevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken

A kendermagolaj fogyasztásának előnyei:

Kitűnő forrása az esszenciális zsírsavaknak (Omega-3, Omega-6 és GLA). Csökkenti a koleszterin szintet (LDL). Hatásosan csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a vérkeringést. Javítja a szervek működését, a test immunrendszerét. Emeli az energia- és az anyagcsere szintet. Enyhíti a menstruációs görcsöket és az ízületi gyulladással járó tüneteket. Sportolás után segít az izmok regenerálásában. Hatásos száraz bőr kezelésére.

 

 

 

 

 

Asztali nézet